Нагадаємо, бокс уже виключили Олімпійських ігор-2028 у Лос-Анджелесі. А тепер цей вид спорту може не потрапити у програму турніру 2024 року. Це може статися, якщо Міжнародна боксерська організація (IBA) продовжить контракт із російським "Газпромом".

"Нещодавній конгрес IBA ще раз показав, що організація не має справжнього інтересу до боксу та боксерів, а зацікавлена ​​лише у своїй власній силі. Організація хоче відвернути увагу від власних серйозних проблем управління, про що МОК попереджав ще у 2019 році. У них не має бажання розібратися в реальних питаннях.

Продовження спонсорського контракту з "Газпромом" як єдиним головним спонсором IBA посилює занепокоєння, які МОК висловлює знову і знову з 2019 року. Це підтверджує, що IBA і надалі буде залежати від компанії, яка значною мірою контролюється урядом росії.

МОК повинен буде взяти все це до уваги, коли ухвалюватиме подальші рішення, які, можливо, – після цих останніх подій – будуть включати скасування боксерського турніру на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року", – цитує Sky Sports джерело у МОК.

Нагадаємо, IBA очолює зашкварний прихильник путіна Умар Кремльов. Саме за його ініціативи українських боксерів хотіли позбавити права виступати під національним прапором.