"Ломаченка критикують за те, що у нього багато знайомих з росії. У нього і тут друзів багато, і там. Він хоче і з ними дружити, і з нашими. Ломаченко хоче, щоб був мир. Коли почалася війна, тут вже друзі чи не друзі, але потрібно конкретно визначитися, як це зробив Усик.

Я Усика насамперед поважаю як людину. Само собою, як боксера, це зрозуміло, але в першу чергу як людину. Коли все це почалося, Усик конкретно визначився, що він за Україну, що Крим – це Україна. Дав усім зрозуміти, що він за Україну, що це його дім, і він з Україною до останнього.В цьому плані він мужик.

А ось з Васею навпаки. Чи то він не може визначитися – я не розумію цієї ситуації. Якби я знав його ближче і спілкувався з ним, то міг би говорити більше. Проте він залишається в Україні. Якби він був за іншу країну, то міг би виїхати і нічого не говорити. Як не як, він виграв дві Олімпіади. Вася прославляв Україну тривалий час. Єдина претензія до його слів, що ми брати". – сказав Богачук в інтерв'ю на Ютуб-каналі Однією лівою.

Нагадаємо, Усик до 24 лютого 2022 року казав, що Крим – божий і загалом доволі агресивно відповідав на запитання про український півострів. Однак після повномасштабного нападу росії Сашко відверто назвав її ворогом, постійно повторює це на міжнародній арені, жертвує гроші на підтримку ЗСУ та цивільного населення України. Натомість Лома, який спершу вступив у тероборону рідного Білгорода-Дністровського, продовжує просувати кремлівський наратив про "дружні народи".