15-річна українка завоювала золото на скандальній першості Європи, де наших спортсменів хотіли змусити виступати під нейтральним прапором.

Більшість членів української збірної на знак протесту покинули турнір. Однак кілька атлетів все ж вирішили залишитися.

Анастасія Таран у фіналі роздільним рішенням суддів взяла гору над Мері Макдонах з Ірландії – 4:1. Під час церемонії нагородження увімкнули гімн України, попри попередню заборону організаторів змагань. Наша чемпіонка розплакалася просто на п'єдесталі пошани.

"На це відео не можна дивитися без сліз! Які щирі емоції! На відео 15-річна Анастасія Таран, яка почула такий довгоочікуваний гімн України, вдруге ставши чемпіонкою Європи з боксу.

Настя, ти молодчинка! Який же шлях ви з тренером подолали, аби бути на першій сходинці п‘єдесталу! Федерація боксу України висловлює вдячність тренерам, які виховали чемпіонку – Андрій Безменку, Сергію Батракову та Євгену Бабенку" – такий пост з'явився на сторінці ФБУ в Instagram. Додамо, що у шапці профілю президентом федерації вказаний одіозний Володимир Продивус, друг путініста Кремльова, який очолює Міжнародну асоціацію боксу.

А от Кирило Шевченко, якого насправді обрали керівником ФБУ наприкінці 2021 року, напередодні гостро розкритикував рішення тренера Сергія Батракова залишитися на чемпіонаті Європи.