"Була тривога, ми сиділи у підвалі – пролунали вибухи. Одразу хотіли їхати, але нам сказали, що потрібно дочекатися відбою повітряної тривоги. Почали збиратися, щоб бути готовими, і одразу виїхати, як тільки сигнал тривоги закінчиться. Думали, що прилетіло кудись у військовий об’єкт.

Тривога закінчилась за 10 хвилин, ще через 5 хв ми вже були на місці пожежі. Прибули туди першими. Ще в дорозі бачили, що "Амстор" горить – другий поверх вже завалився. До нашого приїзду молоді хлопці, які були поблизу ТЦ, намагалися допомогти. Самі лізли у вогонь рятувати людей, але там була дуже висока температура. Щойно вони заходили й вже отримували опіки – без спорядження дуже важко.

Ми намагалися витягувати постраждалих з-під завалів. Нам приблизно пояснили, де можуть бути люди. Коли я зайшов, то було чути голоси, які кличуть на допомогу, але їх не було видно. Йшов на звук і відкопував людей руками. Першою побачив жінку – вона кричала, що їй боляче, коли ми її підіймали й виносили", – цитує Влада Гела Трибуна.

Нагадаємо, 27-го червня росіяни вчинили один з найкривавіших злочинів, завдавши авіаудару по ТЦ "Амстор" в Кременчуці. За даними ДСНС, внаслідок обстрілу загинула 21 особа, загальна кількість постраждалих – 66 людей. Загалом від початку рятувальних робіт виявили 29 фрагментів тіл.