"Звичайно, дуже тяжко. Чемпіонат України – мій дебютний офіційний старт після паузи та дві гонки далися мені не просто. Вже півроку минуло після народження дитини, а основну роботу провели лише протягом чотирьох місяців. На 100 відсотків не вдалося виконати роботу на лижах, не було літніх крос-походів. Тому на ці змагання ставило завдання розкотитися, відновитися та попрацювати над стріляниною. Крок за кроком повертатимуся до своєї оптимальної форми.

Конкретної мети відібратися на Пекін не було, але, звичайно, перед собою я завжди ставлю лише найамбіційніші цілі, які навіть можуть здатися недосяжними. Я маю бажання працювати, прогресувати. Мотивації наразі вистачає. Задоволена, що зможу скласти гідну конкуренцію у команді. Мріяла відібратися на міжнародні старти і досягла свого. Розумію, що ми на правильному шляху.

Можу сказати, що з кожною гонкою стан стає кращим. Перші контрольні перегони для мене взагалі були дуже складними, не відчували свого тіла, дихати на трасі було непросто. А зараз із кожною гонкою розбігаюся. Головне терпіти, перебороти цей стан, і тоді все буде гаразд.

Мені не вистачало атмосфери змагань. Скучила за партнерами по команді. Адже спорт – як наркотик.

Спочатку я тренувалася із Григорієм Шамраєм. Щиро вдячна йому за допомогу. Але, на жаль, восени мені не вдалося поїхати на збори із сестрами Семеренком, тому приєдналася до команди Б під керівництвом Лєснікова. Зазначу, що на зборі в Лівіньо працювала за планом Шамрая, адже моє тіло ще не готове виконувати роботу нарівні з іншими спортсменками. Втім, з часом навантаження збільшувалися і мій організм справляється, жодних проблем немає.

Безумовно, дуже сумую за дитиною. З сім'єю на зв'язку цілодобово. Зараз за головну у нас моя свекруха, звичайно, чоловік допомагає з дитиною, також у нас є няня. Зараз на Новий рік поїду до родини, разом відзначатимемо. А після Нового року виступатиму на Кубку IBU", – розповіла Журавок в інтерв’ю Xsport.ua.

Нагадаємо, що сезон 2020/21 біатлоністка пропускала через вагітність.