Раніше повідомлялося, що Юрай Санітра залишить посаду наставника чоловічої збірної. Ймовірною причиною такого рішення стало невдоволення деяких біатлоністів його роботою.

За інформацією Biathlonnews, керівництво федерації біатлону України розглядає Миколу Зоца як кандидата на заміну словацькому фахівцеві. Головний тренер жіночої збірної вже відреагував на цю інформацію.

"Це на рівні розмов. Більше розмов в пресі, ніж зі мною особисто. Але раніше були такі практики, що був головний тренер, і у нього було в управлінні два старші тренери на чоловічу та жіночу команду. На сьогоднішню годину, не можу нічого конкретно сказати", – цитує Зоца Суспільне Спорт.

Додамо, контракт Миколи Зоца як тренера жіночої збірної України розрахований до кінця квітня цього року. Його можуть переобрати рішенням президії федерації біатлону України, після чого контракт з тренером підпишуть у Міністерстві молоді та спорту.

Жіноча та чоловіча збірні України можуть вже не вперше отримати єдиного головного тренера. У сезоні 2021/22 Юрай Санітра вже обіймав дві посади одночасно.