"Думаю, що ми не такі горді, щоб лише нас вітали за призові місця. Знаємо ціну цих місць. Всіх вітаю з восьмим місцем.

У шоку? Та ні. Але вперше можу сказати, що у нас народилася біатлоністка. Це вперше кажу, хоча вона й раніше вже була. Можу вже сказати сьогодні: у побудові нової команди на новий олімпійський цикл. Це вже біатлоністка з’явилася зовсім іншої формації, мислення, підходу. На сьогодні я це можу сказати.

Біатлоністки у спорті стоять перед такою собі драбиною, що лише одну-дві сходинки зробили. А догори дійти — це ще багато треба зробити. І це все залежить від них: вони можуть всі їх подолати. Догори їм ще далеко, але Христина у топ-10 потрапила, у топ-8. З цих місць можна вже думати про шістку та призові місця.

Але ми реально дивимося на речі: наразі, якщо будуємо команду, середній рівень збірної треба ходом по трасі хвилину скидати. І це треба робити на наступний сезон, бо важко психологічно спортсменкам йти по трасі, коли ти розумієш: одна хиба на стрільбищі, і вона тебе позбавляє всіх шансів на призові місця.

І це, щоб не схибити жодного разу — дуже тисне. У біатлоні спортсмен має завжди — не те щоб право, можливість зробити хибу, і завдяки ходу, як француженки чи німкені… Нам потрібно на наступний рік виходити на рівень німецьких, австрійських команд", – цитує Миколу Зоца Суспільне Спорт.