Організатори чемпіонату світу-2024 в чеському Новому Месті вимушено закрили стадіон через наслідки шторму, повідомляє видання NRK.

Перша гонка має відбутися 7 лютого на місцемову стадіоні. Втім, дата може змінитися через погодні умови: до теплої погоди та дощів додався шторм. Це погрожує відкласти початок першості щонайменше на одну добу.

"Ми все скасували. Стадіон постраждав унаслідок погоди протягом ночі, ми втратили багато снігу. Попереду ще багато роботи", – пояснив директор IBU Даніель Бьом.

Зазначається, що вітер на стадіоні повалив рекламні банери й засмітив лісову ділянку траси. Наразі організатори ліквідовують наслідки, а спортсменів не допускають готуватися до змагань на біатлонному стадіоні.

Щодо погоди. Метеорологи прогнозують, що до кінця тижня температура сягатиме 12 градусів тепла удень, зі спадом до 3-4 градусів на початку наступного тижня. Але в IBU переконані, що мають достатні запаси штучного снігу для проведення чемпіонату світу.

"Снігове покриття достатньо товсте, і в нас є 50 тисяч кубічних метрів снігу в запасі. Кількість снігу – не проблема. Але ще є багато роботи, яку потрібно виконати для забезпечення бажаних умов", – додав Бьотн.