У жіночому спринті Олександра Меркушина фінішувала 20-ю та стала найкращою серед українок. Такий результат біатлоністка змогла показати попри біль у зап'ястку.

"Це для мене останні старти в році на Кубку IBU. Для мене головним було підготувати себе до юніорського чемпіонату Європи та завершити свої виступи тут якомога краще. Налаштовувалася на хороший результат, але, на жаль, отримала перед цим етапом травму руки, через що до останнього мій старт у спринті був під сумнівом.

Але після консиліуму за участі мого травматолога, лікаря команди та тренерів вирішили, що я зможу пробігти. Ми стартували і ні про що не шкодуємо, незважаючи на те, що довелося потерпіти біль. Але я дуже рада, що бігла цю гонку та показала хороший результат попри всі негаразди.

Це травма зап’ястка. По приїзді отримала її на рівному місці. Мабуть, десь перенавантажилася права рука, точно не можу сказати. Вона мені трішки заважає, але у принципі рука працює, тож змагатися можу. І, гадаю, за кілька днів вона мине і все буде добре.

Чи пропущу наступний спринт? Гадаю, що ні. Травма сходить нанівець, і я відновлюся повноцінно до наступного спринту. Принаймні я на це сподіваюся", – сказала Меркушина у коментарі Суспільному Спорт.