"Тішуся, що повернувся на етап Кубка світу. Сумував за змаганнями. Щасливий, що зараз знову тут і можу змагатися з найсильнішими біатлоністами світу.

Стрільбою незадоволений від слова взагалі. Думаю, на це є свої причини. У мене давно не було змагальної практики – це мало свій вплив. До того ж старт сезону, можливо, це викликало хвилювання. Десь трішки припустився помилок. Сподіваюся, що завтра їх виправлю.

Ходом більш-менш задоволений, відверто очікував гіршого. Важко було зрозуміти, в якій фізичній формі я перебуваю. Перед гонкою я хвилювався більше за фізичну форму, але не там мене підкосило. За стрільбу не хвилювався, але відверто не вийшло. На штрафних колах покрутився, вони сили забирають.

На останньому колі міг би показати кращий час. Додаткові 600 метрів – це суттєво. Ще й по рівнині, це відразу по спині починає бити, по м’язах. Загалом по трасі непогано біглося, лижі працювали добре.

Перед персьютом потрібно допрацювати стрільбу, виправити ті помилки, яких я припустився в спринті. Якихось конкретних прицілок по місцях немає. Дуже важко щось планувати, тому що відставання дуже велике. Намагатимуся робити максимум і на трасі, і на стрільбі.

У персьюті набирати очки абсолютно реально. Гадаю, що з нормальною стрільбою та з тим ходом, який я показував у спринті, можна буде боротися за очки", – наводить слова Підручного Суспільне Спорт.