Склад чоловічої команди зазнає змін на другий етап Кубка світу, що відбудеться в австрійському Гохфільцені. Про це повідомляє Суспільне спорт з посиланням на головного тренера Юрая Санітру.

Особливо радісною новиною для вболівальників є повернення лідера команди Дмитра Підручного. Спортсмен не виступав на Кубку світу від березня, а початок сезону пропускав через травму руки. Не зважаючи на це, Дмитро поділився, що перебуває в непоганій формі та готовий змагатись:

"Почуваюся чудово, збираюся вирушити у Хохфільцен з австрійського Обертілліаха. Підготовка пройшла доволі нормально, але важко сказати про мої кондиції, бо перебуваю сам в Обертілліасі, без якоїсь конкуренції. Тому зрівнятися з кимось і сказати, в якому я фізичному стані, дуже важко. Але з моїх суб’єктивних бачень – перебваю в доволі непоганій формі, проте за декілька днів побачимо це у Хохфільцені", – каже Підручний.

Натомість склад збірної зазнав двох втрат: Богдан Цимбал та Денис Насико візьмуть участь в кубку IBU.

Таким чином Україну в Австрії представить команда в складі Антона Дудченка, Артема Тищенка, Артема Прими, Тараса Лесюка та Дмитра Підручного.

Програма етапу в Хохфільцені складатиметься зі спринтів, переслідування та класичних естафет. Гонки триватимуть протягом 8-10 грудня. Відкриватиме змагання чоловічий спринт.