"Ми всі вже рік живемо у великій війні. І, звісно, це відображається на емоційному стані кожного. Як уболівальників, так і спортсменів. Кожен з нас веде свою боротьбу й у кожного вона важлива. Наша стабільність та процвітання теж залежить від кожного.

Ми поважаємо усіх вболівальників та журналістів, але так само просимо з повагою ставитися і до наших біатлоністів. Ми, як Федерація біатлону України, готові до вашої критики та емоційних реакцій. Ми готові з вами відкрито дискутувати щодо виступів та результатів на міжнародних аренах або щодо майбутнього нашого біатлону. Зі свого боку ми також проводимо роботу з нашими спортсменами стосовно професійного підходу у роботі поза змаганнями та тренуваннями.

Але ми закликаємо всіх утриматися від образ та хейту на адресу наших спортсменів. Ваше бажання бачити біатлоністів на п’єдесталах зрозуміле і воно є спільним для усієї біатлонної родини. Проте ваші надто емоційні висловлювання не принесуть користі. А персональні образи та звинувачення лише шкодять.

Кожен може помилитися. Кожен може піддавшись емоціям, висловитися гостро. У кожного бувають злети і падіння. Емоційний стан спортсмена так само важливий, як і фізичний. Тому бережімо один одного заради спільних досягнень. І нумо пам'ятати, що ми всі одна велика біатлонна родина.

Наші біатлоністи підіймають прапор країни Україна, в якій ми всі з вами живемо, за яку ми всі уболіваємо та чекаємо Перемоги", – йдеться у заяві Федерації біатлону України.