"Катерина Бех, екс-збірниця України, цілком можливо, що найближчим часом повернеться до нашої команди. Спортсменка, яка після початку війни поїхала в росію, отримала статус біженки.

Наскільки мені відомо, найближчим часом очікується її повернення до збірної України", – сказав Столярчук в ефірі Суспільного.

Втім, в українській федерації переконують, що ця інформація неправдива.

"Сьогодні деякими засобами масової інформації, було оприлюднено матеріали із заголовками, про ніби-то повернення Катерини Бех до збірної команди з біатлону. Федерація біатлону України заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності і є свідомим або не свідомим фейком.

Наразі до Федерації біатлону України не надходило жодних звернень від Катерини Бех з проханням включити її до складу збірної. Так само не надходило жодних звернень від інших спортсменів. Якби наша Федерація таке звернення отримала ми б поінформували про це. І у разі, якщо ми таке звернення отримаємо у майбутньому, ми публічно поінформуємо про це суспільство", – заявили у ФБУ.

Нагадаємо, уродженка росії Бех прийняла українське громадянство та виступала за збірну у 2018- 2022 роках.

Після початку повномасштабної війни вона виїхала до росії та отримала там дозвіл на проживання. Тоді українська федерація офіційно виключила Катерину Бех зі збірної.