"Останні декілька тижнів для мене були важкими не лише через те, що я повертався у спорт, але й через те, що на війні я втратив товариша. Останнім часом я багато з ним спілкувався, ми підтримували один одного, але, на жаль, сьогодні я не отримав від нього повідомлення...

Я б хотів присвятити цю медаль моєму товаришу Едуарду, який декілька тижнів тому загинув, захищаючи Україну. Якби не такі хлопці як він, сьогодні ми б не мали змоги представляти Україну на міжнародній спортивній арені й прославляти її. Ми робимо все можливе, щоб про нашу країну чули та не забували, щоб наш прапор підіймався на найвищій сходинці п'єдесталу.

Я буду вдячний кожному українському уболівальнику, який підтримає петицію на присвоєння звання Героя України моєму товаришу Пінчуку Едуарду Івановичу (посмертно)", – повідомив Підручний на своїй сторінці в Instagtam.

Нагадаємо, що Дмитро на шостому етапі Кубка IBU в австрійському Обертілліаху завоював бронзу в спринті. Це перші змагання українця після тривалої реабілітації.