"Говорила з одним знайомим, і він каже, що в нього після "корони" аж волосся повипадало, а я примудряюся бігати. Це важко, і мені прикро, що третій рік поспіль у мене пішов за таким самим сценарієм, досить неприємним. Це такі речі, які просто є, і ти нічого з цим не можеш зробити.

Звичайно, намагаємося підтримувати здоров'я, вживати вітаміни, зайвий раз не ходити в публічні місця. Обмежуємо себе в багатьох речах, але цього не достатньо. Усе одно якийсь вірус прокрадається, особливо ця невловима "корона". Але з кожним стартом є якийсь прогрес, світле відчуття, що може бути краще. Стараєшся витиснути найліпше з того, що є, швидше й влучніше відстрілятися.

Найбільше вплив ковіду проявляється в диханні, в тому, що легені не можуть розкритися на повний об'єм. Коли біжу, в мене таке враження, що я хапаю повітря, як риба – мені його не вистачає. Через те, що бракує кисню в м'язах, у крові, фізично нічого не можеш зробити", – зазначила біатлоністка в інтерв'ю для Суспільне.Спорт.

Додамо, що сьогодні, 16 грудня Анастасія Меркушина візьме участь у спринті на етапі Кубка світу в Ансі. Напередодні цю дисципліну долали чоловіки. Найкращий результат у "синьо-жовтій" збірній продемонстрував Артем Прима – він фінішував 18-м.