"Після закінчення першого змагального триместру, за сімейними обставинами, я змушена була на кілька днів приїхати додому в Україну. Проте підготовка продовжується і тренування ніхто не скасовував. Користуючись нагодою, було ухвалено рішення щодо можливості пробігти у Буковелі, де у ті дні проходив чемпіонат України, щоб перевірити свій стан", – розповідає Білосюк.

Біатлоністка вирішила перевірити власні сили та пробігти спринтерську гонку. Це було зроблено для швидкісного тренування.

"Але так як рішення про участь було прийнято в останній момент, як виняток мені дозволили пройти дистанцію з чіпами, щоб мати інформацію з тимчасових відсічок. Відповідно, до стартового протоколу гонки внести зміни було неможливо, тому я бігла з транспондерами спортсменки, яка того дня не вийшла на старт гонки", – уточнює капітан збірної.

Відомо, що результат змагання не відображався у офіційних протоколах та не має ніякого впливу. Після чемпіонату України Олена Білосюк одразу повернулася на збори команди у Поклюці.