"У першу чергу, хочу сказати, що я не шукав роботи. Останні півтора місяця я займався тим, що допомагав облаштувати умови тим дітям і тренерам, що прибули до Словенії з України. Це була моя зайнятість, коли почалась війна в Україні, тому я не сильно думав про біатлон. Але з початку квітня треба було щось вирішувати. З Україною у мене завжди був контакт, але здебільшого не по роботі, а в плані різних паперів, як організувати допомогу українським спортсменам у Словенії.

На початку квітня дві команди запитували мене, чи буду я продовжувати працювати з Україною, чи ні. До 15 квітня зі мною з України ніхто не контактував, я навіть не знав, із ким про це варто було б говорити. Адже Володимир Михайлович Бринзак подав у відставку, тому я не знав, із ким спілкуватись про майбутню роботу. Коли ж подзвонили німці, запитали, чи цікаво про це поговорити, то я погодився. Це був хороший шанс продовжувати тренерську кар’єру. Я вже в Німеччині на зборах.

В Україні мене був контракт "1+4", після року ми мали б обговорювати все знову. Тобто з 15 березня до 15 квітня є шанс знайти собі роботу або ж тобі в цей час дзвонять. З України не було жодних пропозицій. Думаю, там поки що хаос у федерації. А чекати не можна. У мене вдома так само родина, яку треба нагодувати.

Мені дуже важко піти, почуваю себе нелегко, бо покинути команду в такій ситуації… Але треба розуміти, що не було ніякого контакту щодо роботи до 15 квітня в Україні, тож треба було думати над тим, щоб їхати кудись до іншої команди. Так і сталось.

У збірній Німеччини я буду тренером чоловічої команди, будемо працювати з Марком Кірхнером. Німеччина – велика, тут багато біатлонних центрів, тож немає старшого тренера, є просто дві групи. Кірхнер буде готувати групу з Обергофа, а я – з Рупольдінга. На зборах будемо працювати разом, створюватимемо програму, а на своїх базах будемо працювати за своїми програмами. Це дуже відповідальне завдання. У німців цьогоріч чемпіонат світу буде і влітку, і взимку, тож відповідальність велика. Але я не боюсь її. Я з хлопцями вже працював, це виходило, тому, думаю, що впораємось", – розповів Велепець у коментарі "Суспільне.Спорт".

Додамо, що словенський тренер вперше очолював жіночу збірну України у 2015-2018 роках, а у 2020-му повернувся знову.