39-літній форвард-ветеран щойно продовжив контракт на два сезони, але вже попередив, що може піти через рік. Тож, Лейкерс можуть залишитись без мегазірки у складі, що нетипово для такого іменитого клубу.

У складі Лейкерс завжди були гучні імена: Джеррі Вест, Вілт Чемберлен, Карім Абдул-Джаббар, Меджік Джонсон, Кобі Брайант, Шакіл О'Ніл, Леброн Джеймс... Тепер, коли останній, у віці майже 40 років, завершує кар'єру, клуб визначився з наступною ціллю: Дончіч бачиться, як ідеальна заміна, повідомляє The Ringer.

У минулому сезоні НБА Леброн взяв участь у 72 іграх. У середньому за матч він набирав 25,6 очка, робив 7,3 підбирання, віддавав 8,3 передачі, а також здійснював 1,3 перехоплення.

Влітку він продовжив контракт з Лейкерс на 104 млн доларів. Також він здійснить свою мрію – гратиме разом зі своїм сином Бронні, але як довго – невідомо.

Лука Дончіч взяв участь у 70 матчах регулярного чемпіонату НБА, в яких у середньому набирав 33,9 очка, робив 9,2 підбирання і віддавав 9,8 передачі. У плей-оф у Луки була така статистика в середньому за гру: 28,8 очка, 9,5 підбирання та 8,1 передачі.

У свої 25 років, після 6-ти сезонів в НБА він – мегазірка Ліги, входить до п'ятірки кращих, бореться за звання MVP. Він саме такий гравець, яких люблять в Лейкерс.

Проблема в тому, що Дончіч – лідер Далласа, який минулого сезону дійшов до фіналу, і де команді словенця не вистачило зовсім трохи, щоб перемогти Селтікс.

Розігрувач, після отриманих індивідуальних нагород, наступного літа отримає контракт "супермакс", який зробить його найбільш високооплачуваним гравцем в історії. Угода буде розрахована на 5 років, починаючи з сезону-2026/27 на загальну суму 346,3 млн доларів. У сезоні-2029/30 він стане першим гравцем НБА, який отримуватиме більше 70 млн за сезон (74 млн).

Але, схоже, для Лейкерс немає ніяких перешкод, зокрема, фінансових. Тому переїзд Дончіча до Лос-Анджелеса не виглядає таким вже неймовірним.