"Шановні друзі, вболівальники, наші віддані фани. Так, насправді баскетбольний клуб Прометей, академія Прометей припиняють своє існування.

Через тиск правоохоронних органів, наша команда, як і всі інші команди СК Прометей, втратила підтримку партнерів, які не готові нести репутаційні втрати через участь в нашому проєкті.

За пʼять років роботи в клубі, три останні з яких я провів на посаді виконавчого директора, БК Прометей став моєю домівкою, а люди, з якими ми працювали, родиною.

Ми пережили багато разом, злети, падіння, родинні свята, поповнення та втрати, але ніколи не було зневіри. Я спілкувався сьогодні з багатьма своїми підлеглими, тренерами, гравцями, і саме зневіра звучала в ваших голосах. Бо адекватного пояснення тому, що сталося, нема.

Академія Прометей – майбутнє українського баскетболу. Навіть не уявляєте, скільки ми отримали подяк від батьків, діти яких марили баскетболом і, не дивлячись на війну, могли тренуватися.

Так, цією весною ми попрощалися з командою Прометей Латвія, бо утримувати клуб за кордоном третій рік війни виявилось непідйомним викликом.

Було надважко знайти фінансування на прийдешній сезон в Україні. Це був титанічний труд нашого засновника Володимира Дубінського, і ми були щасливі коли почули: "Готуйтесь, Прометей в грі". Це було крихке диво.

Думаю, кожен розуміє, що знайти гроші на спорт тяжко у звичайний час, знайти бюджети в країні, що воює – диво. Але за Володимиром Михайловичем завжди йшли в спортивні проєкти, бо це довіра, яка була підтверджена кількістю спортивних перемог.

Кожен, хто хоч раз співпрацював з Прометеєм, знає, яка це злагоджена структурна робота та фінансова відкритість. Хто б не приїжджав до нас, хто б не співпрацював, завжди з повагою підкреслювали високий рівень та професійний підхід організації. Повірте, мало хто робить подібні проєкти в Європі, ніхто в Україні.

В один день всіх нас наші родини позбавили улюбленої роботи, зруйнували справу життя, через нічим не обґрунтовані, безглузді звинувачення. На зараз нам лишилась тільки надія, сподівання, що в цій державі є люди, здатні зупинити це свавілля", – написав Палійчук у своєму Facebook.