Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Stanislav Medvedenko foundation Денис Осипенко. Про причину смерті спортсмена, який 7 червня відсвяткував 45-й день народження, не повідомляється.

Микола Хряпа народився у Києві, але становлення, як баскетболіст, пройшов у російському Саратові – в місцевому клубі Автодор, куди його запросили разом з молодшим братом Віктором.

У 2001 році Микола повернувся до України, де провів дуже вдалий сезон за БК Одеса. Команда з південного міста впевнено виграла чемпіонат України-2001/02, а сам Микола Хряпа був визнаний найкращим баскетболістом Суперліги за оцінками газети Команда.

Після цього баскетболіст часто міняв російські та українські клуби, поки у 2007 році не завершив кар'єру у столичному Будівельнику.

Найвищим досягненням гравця на клубному рівні є перемога у Кубку чемпіонів ФІБА у 2004 році у складі російського УНІКСа.

У складі національної збірної Храпа-старший брав участь у фінальних раундах двох чемпіонатів Європи – 2001 та 2003 років, де "синьо-жовті" успіхів не мали – 16-те та 14-те місця відповідно.

Цікаво, що молодший брат Миколи – Віктор Хряпа ухвалив рішення виступати за збірну росії. І у кількох міжнародних матчах рідні брати грали один проти одного під різними прапорами.