Шульга розпочав студентську кар'єру у США у 2020 році в складі команди Університету Юта. Після трьох років виступів за Юта Стейт Еггіз, українець приєднався до Вірджинії Ремс.

Протягом сезону-2023/24 Шульга провів за Ремс 37 матчів, у яких у середньому набирав 14 очок, 4,6 підбирання та 3,6 передачі за гру. Разом з Вірджинією Максим дійшов до чвертьфіналу National Invitation Tournament – другого за престижністю студентського турніру США після першого дивізіону NCAA.

Після сезону у складі Вірджинії Шульга вирішив провести останній рік у студентському баскетболі за Вілланову Вайлдкетс – команду Університету Вілланови із штату Пенсільванія. Про це сам спортсмен оголосив у своїх соцмережах.

Вілланова тричі ставала чемпіоном NCAA – у 1985, 2016 та 2018 роках. За команду виступала низка зірок НБА, зокрема чемпіон ліги у 2019 році Кайл Лаурі, учасник Матчу всіх зірок-2024 Джейлен Брансон, гравці збірної США на чемпіонаті світу-2023 Джош Харт і Мікел Бріджес.

Зазначимо, що Шульга вже встиг виставити свою кандидатуру на драфт НБА-2024. До 29 травня українець має право відмовитись від заявки та провести останній сезон у коледжі. Якщо він цього не зробить, то втратить можливість виступати на студентському рівні.

Скоріше за все, заявка буде відізвана. Молоді баскетболісти іноді заздалегідь виставляють свої кандидатури, щоб оцінити шанси бути обраними на драфті.