Збірна України продовжує підготовку до першої гри в рамках відбору на Євробаскет-2025. Команда вже прибула до словенського Копера, де сьогодні, 21 лютого, провела перше тренування.

За інформацією офіційного сайту федерації баскетболу України, через пошкодження не зможуть допомогти національній команді захисник Ілля Сидоров та форвард Олександр Липовий, які залишись в Ризі та приєднаються до команди перед грою з Португалією.

До слова, раніше через травми у розташування збірної не приїхали Дмитро Скапінцев, Костянтин Анікієнко та Володимир Конєв. Натомість від послуг Володимира Геруна та Десмонда Йями відмовився тренерський штаб Віталія Степановського. На заміну їм довикликали центрового болгарського Міньора Богдана Бринюка.

Склад збірної України на матч проти Словенії виглядає наступним чином:

Захисники: Віталій Зотов (Крайова, Румунія), Олександр Мішула (ЗТЕ, Угорщина), Олександр Ковляр (Обрадойро, Іспанія), Анатолій Шундель (Тарту, Естонія).

Форварди: Павло Крутоус (Крайова, Румунія), Іван Ткаченко (Прометей), Андрій Войналович (Шленск, Польща), В'ячеслав Бобров (Прометей).

Центрові: В'ячеслав Петров (Подгориця, Чорногорія), Артем Пустовий (Обрадойро, Іспанія), Богдан Бринюк (Черно Море, Болгарія).

Нагадаємо, збірна України у боротьбі за вихід на Євробаскет-2025 змагатиметься у групі A. Там команда Степановського проведе 6 матчів у трьох вікнах. Перша пара поєдинків запланована на лютий (зі Словенією на виїзді 22 лютого, а через три дні у Ризі з Португалією). У наступному вікні на українців чекатиме подвійне протистояння з Ізраїлем – вдома (22 листопада) та в гостях (25 листопада). Завершиться кваліфікація двома поєдинками в лютому 2025-го – проти Словенії та Португалії. До наступного раунду відбору вийдуть три найкращі команди квартету.