"Ми – українські баскетболісти. Багато років ми представляємо свою країну у всьому світі: здобуваємо перемоги, виграємо трофеї, ставимо рекорди, граємо проти найкращих команд та баскетболістів планети. Але найголовніше – ми люди, батьки своїх дітей, сини своїх батька і матері, чиїсь найкращі друзі та гідні чоловіки для своїх дружин.

Вже 10 днів російські ракети та літаки підло вбивають українців. Без жодної причини, без оголошення війни знищують нашу "інфраструктуру", ламають психіку дорогих нам людей, прикриваючись ідіотичними ідеями звільнення від неіснуючих фашистів. Просто, тому що Путін збожеволів і з цим неможливо сперечатися. Він хоче все більше і більше крові жінок та дітей.

Путін не шкодує навіть життів росіян, яких лише за перший тиждень полягло 6 тисяч. Ми звертаємося до всієї світової баскетбольної спільноти. Ми закликаємо вас протидіяти цій війні, зупинити вбивства та руйнування нашої прекрасної країни.

Ми просимо українців згуртуватися перед обличчям ворога, зібрати всю силу та хоробрість у кулак та не втрачати віру в нашу перемогу, бо вона неодмінно настане. Іншого шляху немає. Слава Збройним Силам України! Слава всім Героям, які захищають нашу землю! Слава Україні!", – сказали баскетболісти у зверненні.