Збройний напад на спортсменів стався в Оберхаузені у ніч на неділю, 11 лютого. 17-річний Володимир Єрмаков помер у лікарні внаслідок отриманих травм. 18-річний Артем Козаченко наразі перебуває у реанімації.

За інформацією Bild, близько 20:00 години у суботу баскетболісти їхали автобусом до головного залізничного вокзалу, де їх почала безпідставно провокувати група молодих людей. Коли Володимир та Артем вийшли з автобуса, щоб сісти на потяг до Дюссельдорфа, на них напали з ножами.

Єрмаков помер під час термінової операції в лікарні. Його товариш Козаченко зазнав важких травм. Зловмисники втекли з місця злочину, двоє з них – 14-річний сирієць та 13-річна німкеня ліванського походження – також зазнали серйозних травм внаслідок сутички.

У неділю правоохоронці заарештували головного підозрюваного у справі. Ним виявився 15-річний німецький школяр турецького походження з Гельзенкірхена. Він вже фігурував у кількох справах про розбійні напади. Також поліція арештувала 14-річного німецького грека з Герне, який також вже мав проблеми із законом. Згодом останнього відпустили, оскільки не змогли довести його причетність до нападу.

Додамо, раніше ФБУ повідомляла, що на баскетболістів напали через те, що вони – українці. Прес-служба United24 додавала, що зловмисники вигукували проросійські гасла.