Екс-тренера жіночих юнацьких збірних Іспанії з баскетболу підозрюють у зґвалтуванні

/
view count
/ Читать на русском
Маріо Лопес / фото Gernika GESB
Маріо Лопес / фото Gernika GESB

Маріо Лопес, колишній тренер жіночих збірних Іспанії U-18 та U-19 з баскетболу, ймовірно, скоїв жахливий злочин.

Проти нинішнього спортивного менеджера клубу Герніка розпочали розслідування, повідомляє Marca. Згідно з інформацією, опублікованою газетою El País, Лопес зґвалтував тринадцятирічну дівчинку в 1998 році.

Маріо Лопесу тоді був 31 рік. За інформацією джерела, це відбулося в школі Альєнде Салазара, де жертва вчилася та грала в баскетбол. Насилля, ймовірно, супроводжувалося тиском та погрозами. Скаргу на Маріо жертва подала в суд у Герніці минулого червня.

Дівчина зазначила, що це були посягання на її статеву свободу, які ставали дедалі інтенсивнішими, включаючи статеві стосунки з проникненням, наприклад, феляцію, мастурбацію та анальне проникнення. У заяві детально описано сексуальну агресію, тиск, вербальну агресію, штовхання і крики.

Наразі комітет проти сексуального насильства FEB застосував запобіжні заходи, які не дозволяють видавати будь-які види ліцензій особам, які беруть участь у змаганнях, організованих Федерацією, до винесення остаточного рішення щодо цих подій. ФІБА також була проінформована, щоб ці запобіжні заходи могли бути поширені на міжнародному рівні.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter