"На жаль і зненацька вчора ввечері спортивний директор "DelaSport Balkan League" отримав офіційну інформацію від керівництва Будівельника, що "через відсутність фінансування клуб припиняє участь у турнірі Балканської ліги".

Інформацію нам надіслали за 24 години до того, як клуб повинен був вилетіти до Болгарії для участі в іграх регулярного сезону. Як наслідок, усі майбутні ігри Будівельника скасовуються. Керівництво BIBL діятиме відповідно до регламенту ліги після консультацій з ФІБА та Федерацією баскетболу України. Решта ігор сезону відбудуться за оновленою програмою, зокрема, Фінал чотирьох", – йдеться в офіційній заяві на сайті Балканської ліги.

Додамо, до зняття з турніру київський клуб перебував на 3-й позиції в Балканській лізі. Раніше Будівельник достроково став чемпіоном Суперліги за 7 турів до завершення сезону. Цей трофей стане для киян 11-м в історії – це рекорд за кількістю титулів у Суперлізі України. Водночас команда Дмитра Забірченка все ще може повторити легендарне досягнення Хіміка, який в сезоні 2014/2015 жодного разу не спробував фіаско на смак.