Морент не виходить на паркет з початку березня, коли виклав у соцмережі відео, на якому розмахував пістолетом. У НБА дуже суворі правила щодо володіння гравцями зброєю, тож Джа одразу відсторонили від матчів. Водночас в мережі з’явилися кадри, як баскетболіст розважається у стрип-клубі, кімнату якого він закидав грішми.

У контексті цих подій Моренту почали пригадувати і колишні "подвиги". Зокрема, у міжсезоння він побив підлітка, з яким грав у баскетбол, а дорогою на Матч усіх зірок-2022 розпивав алкоголь у літаку прямо з пляшки.

Зрештою, Морента відправили у консультаційну клініку, де, за власними словами, він сподівався "отримати допомогу і попрацювати над вивченням більш ефективних методів боротьби зі стресом і досягненням загального добробуту".

Реалізувати цю місію Джа, вочевидь, вдалося досить швидко. Морент уже покинув клініку і зустрівся з комісіонером НБА Адамом Сілвером. Ліга вирішила відсторонити захисника на 8 матчів без збереження заробітної платні. При цьому, 5 матчів дискваліфікації Джа вже відбув, тож залишилося пропустити лише 3. Повернутися на паркет зірковий захисник може уже 20 березня у грі з Далласом.