"Через два дні відбудеться засідання виконавчого комітету ФІБА, на якому буде розглянуто питання допуску команд росії та білорусі до міжнародних змагань з баскетболу на нейтральних умовах.

Такі дії неприпустимі, поки триває війна в Україні, щодня гинуть мирні українці, серед загиблих військових багато спортсменів, серед яких баскетболісти. Нищать школи та спортивні зали, українські діти позбавлені права займатися улюбленим видом спорту, змушені шукати притулку далеко від дому.

Дуже сподіваюсь, що представники України зроблять все, щоб відстояти позицію нашої країни. Мова йде як про збірні, так і про окремі клуби чи гравців. Будемо слідкувати за цим.

Те саме стосується і представників інших країн. Я закликаю всіх не допустити, щоб баскетбольна спільнота здійснила цей ганебний акт, і допомогти Україні протистояти тиску російської пропаганди та брудним грошам у баскетболі. Світ змінився, спорт не може залишатися осторонь і сприяти легітимізації війни в серці Європи у ХХІ столітті", – написав Медведенко на своїй сторінці у Facebook.