"Я вважаю, що будь-який конфлікт – це потрясіння для всіх. Я знаю, що гравці не повинні думати про те, що між собою не можуть вирішити федерація і клуб.

Я знаю, що гравці Прометея дуже хочуть грати. Хочеться, щоб команда будувалася навколо українських гравців. Мені як тренеру збірної буде дуже важко, якщо гравець збірної в Прометеї грає не 8 хвилин, а до 8 хвилин, а деякі взагалі не грають. А як мені потім такого гравця випускати за збірну на 20-25 хвилин і сподіватися, що він дасть результат? Чудес не буває. Ми можемо обдурити всіх, окрім фізіології.

Якщо гравець виходить, щось робить, махає рушником, але ігрової практики нуль. І мені як тренеру наївно чекати, що він прийде і в відповідальний момент візьме право на кидок і рішення", – сказав Багатскіс в коментарі THE GAME / ROMAN KADEMIN.

Нагадаємо, що Прометей відмовився грати в Суперлізі України після того, як ФБУ призначила додатковий внесок для команди у 4,2 млн грн. Все через те, що клуб виступатиме в Суперкубку, який проходить не під егідою ФІБА. До конфлікту Прометей мав в Україні грати іншим складом та давати більше ігрового часу саме молодим українським гравцям.