33-річна французька зірка баскетболу у вересні перебрався до російського Зеніта, хоча перед цим письмово запевнив національну збірну, що не збирається підписувати контракт з клубами країн-терористів.

Врешті Томас Ертель втратив місце в збірній Франції та пропустить наступні міжнародні змагання, зокрема домашні Олімпійські ігри-2024 в Парижі. Рішення проміняти національну команду на російський колектив викликало незадоволення у його прихильників, тож зраднику довелося відповісти своїй аудиторії.

"Доводжу до відома всіх, хто надсилає мені повідомлення або пишуть коментарі, критикуючи моє рішення переїхати до росії... Знайте, що мені все одно, тому не будьте дурнями й перестаньте марнувати мій час. Будь ласка, перш за все думайте про власне життя! Заздалегідь дякую", – написав Ертель у своєму Instagram.

Додамо, на минулому чемпіонаті Європи з баскетболу Франція дійшла до фіналу, де поступилася Іспанії. Ертель був одним із лідерів команди. Раніше гравець без докорів сумління виступав за принципових суперників – Барселону і Реал.