"Звісно ж, коли Олексій Лень приєднався до команди, я, як тренер, усі тренери, повинні були знайти спосіб використовувати його найкращі якості на майданчику.

Використовувати його талант у нападі, його найкращі навички у захисті. Це частина моєї роботи. Це нелегко. Будь-який тренер у світі скаже вам, що для цього немає часу. Ми тренувалися з Олексієм лише понад два тижні.

Коли ми грали у відборі до ЧС у попередньому вікні – це була зовсім інша команда. Зараз у нас четверо чи навіть п’ятеро нових гравців.Лень зробив нас мобільними, але не вистачило часу знайти взаєморозуміння між гравцями, тренерами. Ми досі шукаємо свою найкращу гру.

Ми маємо пам’ятати, що гра триває не 20, а 40 хвилин. Іноді 39 хвилин та 50 секунд недостатньо, щоб виграти матч. Якщо ми запам’ятаємо це і використовуватимемо найкращі якості кожного гравця, наші мрії стануть реальністю", – сказав Багатскіс під час своєї прес-конференції.

Україна стартує на Євробаскеті 2 вересня. На груповому етапі суперниками підопічних Айнарса Багатскіса будуть збірні Італії, Греції, Хорватії, Естонії та Великої Британії.