Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

31-річна Елейн на початку червня бігунка зазнала травми ахіллового сухожилля на своєму другому старті сезону в Нью-Йорку і не змогла бігти у національному ямайському відборі на Олімпіаду.

На попередній Олімпіаді Томпсон-Гера зібрала три золота: в бігу на 100, 200 метрів та естафеті 4х100 м у складі ямайської четвірки. Ще двічі вона тріумфувала на дистанціях 100 та 200 м на Іграх-2016.

Відмовившись від захисту титулу в 200-метрівці, Томпсон-Гера також не зможе відстояти золото у двох інших дисциплінах.

"Це довгий шлях, але я маю бажання почати спочатку, працювати над повним відновленням і продовженням своєї бігової кар'єри. Боляче пропускати цьогорічну Олімпіаду, але, зрештою, це спорт – і моє здоров'я має найбільше значення", – написала Елейн у соцмережі.

Всього у сезоні 2024 року Томпсон-Гера провела два старти: двічі фінішувала дев'ятою на 100-метрівках у американських Нью-Йорку та Юджині. На дистанції 200 м олімпійська чемпіонка востаннє виступала у квітні 2023-го.

Ямайка визначить, хто представлятиме країну в Парижі, у національному легкоатлетичному відборі 27-30 червня. На жіночих дистанціях 100 та 200 метрів збірна матиме максимальне представництво з трьох бігунок.

Ямайські спринтерки розділили повний комплект нагород Олімпіади-2020 з бігу на 100 метрів: Томпсон-Гера фінішувала першою, а Шеллі Енн-Прайс та Шеріка Джексон – другою і третьою відповідно.