Українка повідомила, що на останньому етапі Діамантової ліги у Стокгольмі пошкодила сухожилля, тому виступ на європейській першості був під питанням.

Втім після порад лікарів Магучіх все ж вирішила спробувати взяти участь й успішно подолала кваліфікацію зі стрибків у висоту. Щоб пробитися у фінал, Ярославі вистачило двох успішних спроб – на планці 1,89 м та 1,92 м.

"Приїхали сюди, і насправді це були чотири важкі дні для мене та команди. Перед тим, як вийти у сектор, взагалі не знала, чи буду стрибати. Але я вдячна своїй команді та тренерам за підтримку, своїм близьким. Приїхали до Рима, чотири дні, туди-сюди в лікарні. Але зараз все добре.

Чи думала про пропуск Євро, враховуючи Олімпіаду? Насправді так було б, лише якби мені було боляче стрибати в секторі. Вирішили, що зробимо пробну спробу в розминці. Зробила спробу під час розминки, нічого не відчула, все було добре. Тому готуємося до фіналу", – розповіла Магучіх у коментарі Суспільне Спорт.

До слова, фінал жіночих стрибків у висоту на ЧЄ відбудеться у неділю, 9 червня. Окрім Магучіх, туди відібралася українка Ірина Геращенко. Натомість Юлія Левченко та Юлія Чумаченко відбір не подолали.