“У спорт я прийшла у сім років, без особливих амбіцій і планів щодо професійної легкої атлетики. Паралельно я ходила на малювання та співи й запросто могла пропустити тренування, бо втомилася після школи або ж хотіла погуляти з друзями.

Усвідомлення важливості спорту прийшло до мене після одинадцяти років, коли до юнацької спортивної школи прийшла Тетяна Володимирівна Степанова, яка почала працювати разом із моїм тренером. Спершу ми планували бігати бар’єри, які й сьогодні мені гарно даються, але потім я взяла вектор на висоту.

Пам’ятаю свій перший чемпіонат України у Вінниці, де не по телевізору, а на власні очі побачила стадіон на 400 метрів (до цього в моєму житті був тільки наш у Дніпрі на 200 метрів). Я була шокована масштабом і зрозуміла: "Хочу бігати на цих стадіонах, виступати й показувати результат". Щиро вважаю, що моє дитинство аж ніяк не було позбавлене радощів. Більш дисциплінованим видався підлітковий вік, коли теж хочеться гуляти. Але в мене досить швидко сформувалися цілі та мрії, тож я знала, заради чого все це роблю.

Мені здається, для всіх спортсменів, які показують результат, тренер – це дуже близька людина, з якою можна поспілкуватися поза стадіоном. Я не знаю, чи була б зараз у професійному спорті, якби не Тетяна Володимирівна, тому що в 11 років я хотіла закинути легку атлетику і зосередитися на співах (там хор, ноти, сольфеджіо — не все так одноманітно). Але тренер знайшла правильні слова, і в мене начебто відкрилося друге дихання, – розповіла Ярослава Магучіх в інтерв’ю для журналу Elle.

Нагадаємо, Магучіх є чинною чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. Нещодавно вона розповіла про заручини із сином своєї наставниці Тетяни Степанової.