За вісім днів Жорнет піднявся на 177 вершин висотою понад 3000 метрів у Піренеях. Зірковий іспанець стартував від підніжжя піку Фронделла та завершив пригоду на Піка д'Естат.

Загалом Кіліан здолав 485,65 кілометрів з перепадом висот понад 43 000 метрів, його фізична активність тривала понад 155 годин, повідомляє Marca.

У найбільш шаленому епізоді цією авантюри Жорнету вдалося здолати понад 40 вершин за один день, йдучи 39 годин поспіль. Однак відстань від підніжжя однієї гори до іншої він долав на велосипеді.

"Я підіймався на ці вершини, коли мені було 13 років, але вже встиг забути їх. Тож зараз отримав неймовірну візуальну насолоду. Цього року я хотів взяти участь у кількох гонках, але травма завадила мені це зробити. Тож після одужання почав розглядати різні проекти. Якось мені спало на думку здолати вершини понад 3000 метрів у Піренеях. Але я не знав: це буде викликом чи божевіллям? Після консультацій з людьми, які дуже добре знають ці маршрути, я таки наважився", – розповідає атлет.

До слова, Жорнету також належать рекорди швидкісного підйому і спуску на Монблан та Маттерхорн. Окрім того, він долав 23 тисячі метрів вгору на лижах за 24 години.