На турнірі в угорському Будапешті наша легкоатлетка завершила свій виступ у стрибках в довжину ще у кваліфікації без результату з трьома заступами.

Українська делегація подала протест щодо другої спроби Марини, оскільки на відеоповторі заступа не помітно. Втім організатори відхилили оскарження результату. На чемпіонаті світу Бех-Романчук виступить також у потрійному стрибку. Кваліфікація у фінальну стадію з цієї дисципліни запланована на 23 серпня.

"Я намагалася зробити максимально якісний стрибок, щоб він був заліковий. Ось і все. Шкода, що не вдалося, але що маємо, те маємо. Попереду ще один вид. Тож виходимо, перегортуємо сьогоднішню сторінку і готуємося до потрійного.

Усі обурювалися на трибунах, що там не було заступу. Я те саме сказала судді, підійшла і сказала, що я просто в шоку. Це взагалі ненормально, неадекватно, але в нас зараз всі опираються на електроніку.

Взагалі немає жодної опори на якісь людські фактори чи ще щось. Бувало, що у спортсмена була залікова спроба, але в нього забирали результат. Або навпаки, коли там був очевидний заступ, а спортсмена відпускали, тому що електроніка порахувала, що все окей.

Це дуже суперечлива система, але, на жаль, ми з нею нічого не вдіємо – це нові правила і ми змушені з ними миритися. Роби великий запас, або ти в програші, все", – прокоментувала цей інцидент Бех-Романчук для Суспільне Спорт.