Срібну призерку Олімпійських ігор 2020 року в Токіо зі штовхання ядра Рейвен Сондерс дискваліфікували до лютого 2024 року. Причиною стала відмова від проходження тестування на наркотики, що карається відстороненням від змагань на рік, повідомляє пресслужба USADA.

Помер легендарний олімпійський чемпіон, який зробив революцію в легкій атлетиці

Відмова у цьому випадку означає подання неправильно заповнених документів, що перешкоджає дії допінг-контролю. Американська легкоатлетка не надала інформацію про своє місцезнаходження 8 січня, 26 травня і 15 серпня 2022 року.

"Спортсменка взяла на себе повну відповідальність за неодноразове приховування свого місцезнаходження. Вона використовує час дискваліфікації, щоб зосередитися на своєму психічному здоров'ї і займатися підготовкою до Олімпійських ігор в Парижі", йдеться у повідомленні.

Сондерс не зможе брати участь в чемпіонаті Америки, що відбудеться в липні 2023 року, а також чемпіонаті світу в Будапешті в серпні. Однак, дискваліфікація закінчиться в лютому 2024, отже, спортсменка зможе брати участь в Олімпіаді в Парижі, що відбудеться того ж року.

Нагадаємо, що European Athletics таки зберегли санкції щодо росіян та білорусів.