На континентальну першість Магучіх приїхала у статусі фаворитки – вона чинна чемпіонка Європи. Від початку року українка здобула шість поспіль перемог на міжнародних турнірах. Ярославі належить світовий рекорд сезону – 2 метри 2 сантиметри.

Однак у кваліфікації на ЧЄ в Туреччині Магучіх двічі не змогла підкорити висоту 1 м 87 см. Врешті вона підняла планку на 1 м 91 см і таки здолала позначку та пробилася у фінал.

"Чесно кажучи, почала нервувати після другої спроби. Подумала: "Що це таке? Я приїхала на чемпіонат Європи і не беру 1,87". І моя тренерка, Тетяна Володимирівна, казала: "Ти що робиш, дівчинко моя?". Потім вона сказала, щоб я сама вирішувала, чи треба переносити останню спробу на наступну висоту. Я хочу вибачитися перед вболівальниками і перед тренеркою за ці нерви. Сподіваюся, що не буду робити помилок у фіналі", – сказала стрибунка у коментарі для Суспільне.Спорт.

Додамо, що у фінал також змогли вийти Юлія Левченко і Катерина Табашник. Вирішальний раунд відбудеться у неділю, 5 березня.