Незалежна організація боротьби з допінгом у легкій атлетиці (AIU) дискваліфікувала російську легкоатлетку Наталію Антюх за порушення антидопінгових правил та позбавила її золота Олімпіади-2012 у забігу на 400 м з бар'єрами, повідомляє AIU.

"Після висунутих звинувачень AIU, що ґрунтуються на даних Московської антидопінгової лабораторії (LIMS), російську спортсменку Наталію Антюх відсторонили від спорту через використання забороненої субстанції/методу. Її результати у період з 15 липня 2012 року по 29 червня 2013 року анульовані", – йдеться у заяві прес-служби організації.

Нагадаємо, у 2017-му Антюх позбавили ще й срібної нагороди Олімпійських ігор в Лондоні в естафеті 4х400 м через те, що її партнерка по команді Антоніна Кривошапка здала позитивну пробу на заборонені речовини. Того ж року вона завершила спортивну кар'єру, але її допінговий скандал лише почав набирати обертів.

У квітні 2021-му Спортивний арбітражний суд дискваліфікував Наталію на чотири роки за аналогічне порушення. Результати спортсменки з 30 червня 2013 року також анульовано.