УКР РУС

"Думаю, це успіх": тренер збірної України з волейболу – про виступ на Євро та поразку від Словенії

12 вересня 2023 , 00:13 / Читать на русском

Наставник збірної України з волейболу Угіс Крастіньш прокоментував фіаско від Словенії у чвертьфіналі чемпіонату Європи.

"На початку вони гарно прочитали нашу гру, у нас не виходило розігнатися. Складалося враження, що вони на два кроки вперед нас читають. Зробив заміни з двох причин: щоб ті, хто у запасі, змогли подивитися з боку. І щоб ті, хто виходить, змогли потрапити у ритм гри. 

Україна зазнала прикрої поразки у чвертьфіналі ЧЄ-2023 з волейболу в матчі проти Словенії

У першій партії це не вийшло, а ось у другій вийшло – почали виправляти власні ж помилки у нападі. Багато чого почало виходити. Але коли граєш зі Словенією на "більше-менше", вони дуже добре тримають у напрузі та грають за таких умов. Вони взагалі жодного очка не віддавали. Змогли нас зламати. 

У третій партії проти таких команд, як Словенія, важливо мати агресивну подачу. Без неї – без варіантів, бо відсоток нападу з ідеальним прийомом у них кращий. Тому нам потрібно було відтиснути їх від сітки. Певним чином у нас це виходило, і коли у нас це виходило, то могли будувати блок та захист. Четверта партія – так, гарно вели, але кінцівка... Напевно, вони десь на своєму досвіді змусили нас прийняти не найкращі рішення. 

У них дуже сильний блок. Там два гравці, у яких він не такий сильний, намагалися по максимуму це використати. А у нападі вони дуже добре теж проти нього змогли впоратися, маєм визнати.

Висновки від Євро? Позитивні. Ми розпочали повільно, у нас мало що виходило, але потім росли по результату та грі. Навіть зараз взяти – останні три партії, рахунок за великим рахунком рівний. Гідно грали. Для українського волейболу, думаю, це успіх. Не потрібно звикати до перемог, вони не так просто виходять. 

У Ріо-де-Жанейро буде непросто. Туди їдуть і європейські команди – з топ-16 чемпіонату Європи, плюс бразильці, кубинці, іранці. У Північній Америці чемпіонат – Куба була у топ-4, може навіть у медалях. Іранці – так само, там дуже високого рівня турнір", – сказав Крастіньш для Суспільне Спорт.