УКР РУС

Костюк в емоційному українському дербі дотиснула Світоліну і вийшла в третє коло тисячника в Торонто

8 серпня 2024 , 19:53 / Читать на русском

Еліна Світоліна та Марта Костюк схрестили ракетки у другому колі турніру WTA 1000 у Торонто.

WTA 1000. Одиночний розряд.Друге коло.

Еліна Світоліна (Україна) – Марта Костюк (Україна) – 1:2 (2:6, 6:2, 2:6)

Перша і третя ракетки України вперше вийшли на офіційний матч після вильоту з Олімпіади-2024. Востаннє вони грали одна проти одної 6 років тому.

Цуренко програла росіянці та вилетіла з другого кола тисячника у Торонто

Старт протистояння видався напрочуд вдалим для Костюк. Марта зробила стартовий ривок 4:1, потім віддали один гейм Світоліній, після чого впевнено довела сет до переможного завершення – 6:2.

До слова, Еліна у стартовій партії віддала Марті дві свої подачі та припустилася трьох подвійних помилок, не виконавши жодної подачі навиліт.

Натомість на старті другого сету ініціативу перехопила Світоліна і відірвалася з рахунком 3:1. Костюк трохи скоротила відставання від землячки, але потім припустилася кількох подвійних помилок поспіль. У підсумку цей відрізок гри завершився з таким самим рахунком, як попередній, але вже на користь Еліни (6:2). Костюк не приховувала роздратування.

У третьому сеті українські тенісистки показали глядачам яскраву емоційну зарубу на корті. Марта змогла впоратися з емоціями і видала потужний старт – 4:1. Наступний гейм забрала Еліна. Але далі Костюк не залишила шансів суперниці – 6:2, Марта йде далі.