УКР РУС

"Він загинув": російська тенісистка розповіла про родича в лавах ЗСУ та допомогу українцям

21 вересня 2023 , 19:31 / Читать на русском

Російська тенісистка Вероніка Мірошниченко пригадала початок повномасштабного вторгнення та смерть свого дядька.

"24 лютого я отримала дуже багато повідомлень від своїх рідних у нашому сімейному чаті. Вже за день до цього батьки говорили, що російські війська стоять на кордоні, і готується напад. Тому вранці, коли я побачила всі новини, поговорила зі своєю сім’єю, почула всі ці сирени, то мені стало дуже боляче і страшно, що почалася повномасштабна війна.

Російська тенісистка мріє викинути паспорт окупантів: "Я вважаю себе українкою"

Неможливо було йти на тренування чи займатися звичайними справами, я постійно перевіряла новини, постійний стрес. Це відбувається і досі, все це було дуже важко ментально для мене і для моєї родини. Так, більша частина моєї сім'ї зараз у Запоріжжі. Бабуся і дідусь, з якими я їздила на всі свої змагання, сестра моєї мами, її чоловік, дуже багато членів нашої родини там. Вони продовжують відчувати постійний жах, ховаються від вибухів, щодня перебувають у небезпеці.

Намагаємося їх підтримувати як тільки можна. Вони теж у міру можливостей намагаються там допомагати іншим людям, займаються гуманітарною допомогою. Батьки займаються цим у Європі, я в Америці. Допомагаємо збирати гроші для госпіталю, для дітей, які втратили батьків.

Мій дядько захищав Україну в лавах ЗСУ. Він довгий час був під Бахмутом, після чого його перевели в Оріхове на запорізький напрямок, де влітку він, на жаль, загинув", – сказала Мірошниченко в інтерв'ю ВТУ.

Нагадаємо, Вероніка грає з українським прапором на формі. А також тенісистка заявила, що не вважає себе росіянкою і на це у неї є вагомі причини.