УКР РУС

Світоліна сенсаційно здолала Свьонтек та феєрично вийшла у півфінал Вімблдону

11 липня 2023 , 18:31 / Читать на русском

Українська тенісистка Еліна Світоліна зустрічалася з першою ракеткою світу Ігою Свьонтек у 1/4 фіналу Вімблдону.

Вімблдон, 1/4 фіналу. Одиночний розряд, жінки

Іга Свьонтек – Еліна Світоліна – 1:2 (5:7; 7:6 (7:5), 2:6)

На шляху до чвертьфіналу Світоліна залишила за бортом американок Вінус Вільямс та Софію Кенін – обох з рахунком 2:0. Також переграла бельгійку Елісе Мертенс (2:1) та вибила з турніру білоруску Вікторію Азаренко (2:1). Іга Свьонтек, щоб пройти до цієї стадії турніру, "всуху" розібралася з Чжу Лінь, Сарою Соррібес-Тормо і Петрою Мартіч.

WTA відреагувала на відмову українських тенісисток тиснути руки росіянкам та білорускам

Польська тенісистка відкрила рахунок та зуміла подвоїти перевагу, Світоліній довелося відіграватися. Українці таки вдалося зробити камбек та довести до 7:5 на свою користь у першому сеті. Через дощ матч довелося призупинити. А коли протистояння на корті відновилося, тенісистки добряче полоскотали нерви своїм уболівальникам, довівши гру до тай-брейку. Свьонтек таки дотиснула Світоліну і забрала цей сет, зрівнявши шанси у матчі.

Однак українка не знітилася перед грізною суперницею і змусила помилятися першу ракетку планети. Іга програла дві свої подачі та майже без боротьби віддала вирішальну партію Світоліній. 2:1 – українка феєрично виходить у півфінал Вімблдону.

У паралельному чвертьфінальному матчі Маркета Вондрушова (42-й номер світового рейтингу) сенсаційно взяла гору в дуелі з четвертою ракеткою планети Джессікою Пегулою – 2:1 (6:4, 2:6, 6:4). Відтак саме з Вондрушовою Еліна боротиметься за вихід у фінал трав'яного мейджора.