УКР РУС

Соболенко вилетіла з Ролан Гаррос за крок до фіналу – білоруську нахабу зупинила чеська тенісистка

8 червня 2023 , 19:44 / Читать на русском

Чеська тенісистка Кароліна Мухова вибила з Відкритого чемпіонату Франції другу ракетку планети Аріну Соболенко з Білорусі.

Ролан Гаррос. Півфінал.

Кароліна Мухова (Чехія) – Аріна Соболенко (нейтральний статус) –  2:1 (7:6, 6:7, 7:5)

Друга ракетка світу поступилася суперниці із 43-м номером рейтингу. Драматична боротьба на корті тривала 3 години 17 хвилин. У першому сеті Мухова взяла гору після тай-брейку (7:6). У наступному відтинку гри перемогла Соболенко, зрівнявши шанси на вихід у фінал Ролан Гаррос.

Ролан Гаррос: ганьба, цензура і Барбара Стрейзанд

У третьому сеті скандальна білоруска вела з рахунком 5:2, але її чеська опонентка на характері змогла здобути перемогу (7:5) і прорвалася у вирішальну стадію одного з найелітніших турнірів планети. Там вона зустрінеться із переможницею пари Іга Свьонтек – Беатріс Хаддад Майя.

Нагадаємо, на цьогорічному розіграші Ролан Гаррос Соболенко не раз потрапляла у центр скандалів. Зокрема, друга ракетка планети обурювалася, чому українські тенісистки Марта Костюк і Еліна Світоліна не захотіли тиснути їй руку. Білоруска публічно скиглила з цього приводу. І навіть проводила закриті прес-конференції для лояльної преси. Втім, напередодні вона нарешті заявила, що не підтримує політику білоруського диктатора Лукашенка.