УКР РУС

Соболенко несподівано висловилася проти диктатора Лукашенка

7 червня 2023 , 20:03 / Читать на русском

Скандальна друга ракетка планети білоруска Аріна Соболенко нарешті спромоглася дати відповідь про своє ставлення до самопроголошеного президента її країни

Нагадаємо, на цьогорічному розіграші Ролан Гаррос Соболенко не раз потрапляла у центр скандалів. Зокрема, друга ракетка планети обурювалася, чому українські тенісистки Марта Костюк і Еліна Світоліна не захотіли тиснути їй руку. Білоруска публічно скиглила з цього приводу.

Ролан Гаррос: ганьба, цензура і Барбара Стрейзанд

Згодом вона почала проводити закриті прес-конференції для лояльних журналістів, щоб не відповідати на запитання про війну в Україні. Білоруська видання Зеркало змогло отримати прес-реліз одного із таких заходів. Очевидно, Соболенко все одно не вдалося уникнути незручної їй теми.

У  тенісистки запитали, чому раніше вона могла поєднувати політику зі спортом, про що свідчать фото з Лукашенком, а сьогодні вона виступає за "спорт поза політикою".

"Ну, ми неодноразово грали на Кубку Федерації у Білорусі. Лукашенко відвідував наші матчі, фотографувався з нами. Тоді нічого поганого не сталося ні в Білорусі, ні в Україні, ні в росії. І я багато разів казав: я не підтримую війни. Я не хочу, щоб моя країна була втягнута в будь-який конфлікт", – відповіла Аріна.

Далі Соболенко прямо запитали, чи зараз вона підтримує білоруського диктатора. Спортсменка відповіла: "Важке питання. Я не підтримую війну, значить, я зараз не підтримую Лукашенка".