УКР РУС

"Ми повинні ставитися до всіх однаково": директорка Ролан Гаррос пояснила допуск окупантів

23 квітня 2023 , 12:20 / Читать на русском

Директорка Ролан Гаррос Амелі Моресмо озвучила заходи, які буде вжито у зв'язку з участю в турнірі російських і білоруських тенісистів.

"Я знаю, що у Великій Британії планують зобов'язати гравців підписати спеціальні декларації. Тут ми збираємося зробити те ж саме, що й минулого року – це буде повний нейтралітет, жодного прапора, жодного гімну, якщо хтось із них переможе, жодної назви країни, оголошуваної диктором, і, звісно, жодної демонстрації гравцем підтримки війни.

Перша ракетка світу вперше за понад рік виступила без синьо-жовтої стрічки – тенісистка назвала причину

Ми – спортивний захід, ми вирішили допустити всіх. Я вірю, що ми повинні ставитися до всіх однаково", – сказала Моресмо у коментарі BBC.

Зазначимо, турнір Ролан Гаррос стартує 28 травня. Окупанти не припиняли свої виступи на тенісних змаганнях, виступаючи під нейтральним прапором. Лише Вімблдон минулого року закрив свої двері перед представниками країн-агресорів. 

Додамо, що раніше МОК рекомендував допустити росіян та білорусів до усіх змагань, але при дотриманні низки правил. 9 видів спорту вже дали зелене світло агресорам.