УКР РУС

"Я боюсь сама себе": Ястремська зробила відверту заяву про свої провали

18 січня 2022 , 10:55 / Читать на русском

Українська тенісистка Даяна Ястремська розповіла про проблеми, з якими зіткнулась під час виступів.

"Я не знаю, що відбувається із моєю грою зараз, не знаю як Даяні перемогти Даяну. У мене є відповідь на це питання, і раніше я могла справлятися, а зараз після мого повернення в тур я щоразу, виходячи на корт, боюсь сама себе. Я переглядаю свої матчі в минулому, особливо турніри, які я виграла, і розумію, що мій стиль той самий, але я втратила ту Даяну, яка була раніше, і я зовсім не про гру.

Australian Open: Ястремська вилетіла з першого кола – українка відмовилась грати та викликала лікаря

Не можу змиритися з тим, що зараз я інша, і що будувати своє внутрішнє та зовнішнє треба з нуля. Через це у мене дуже багато думок, сумнівів та тиску, і моя гра в розгубленості. Зараз я не почуваюся комфортно на корті, моментами тільки з'являється те, що хочу бачити від себе. Багато помилок, багато дурних дій, моя гра зараз не моя гра. Останнім часом ще відчуваю біль у спині. Думаю, це від нервів затискає.

Під час паузи, та й після, були й інші неприємні моменти, але все стосувалося одне одного, моменти, що мене надломили, та мій психологічний стан, не лише як спортсмена, а й просто як особистість. Ці моменти – вони дуже особисті.
 
Спочатку мені здавалося, що пауза на мене не вплинула, але виявилося, що це не так. Всі інші проблемні моменти тривали паралельно, коли я повернулася на корт, і дуже важко було вдавати, що все добре, коли це не так. Також після повернення я дуже швидко втомлювалася в матчах. Начебто я багато тренувалася щодня під час паузи, але тренування – не матчі. Щиро кажучи, я не знаю, скільки ще потрібно часу. Все залежить тільки від мене, і зараз намагаюся розібратися, працюю з психологом", – сказала Даяна в коментарі BTU.

Нагадаємо, що рік для Даяни почався не найкраще. Українка стартувала з програшу, згодом їй вдалось пройти кваліфікацію на турнірі Adelaide International 2, а під час останнього поєдинку Ястремська відмовилась продовжувати гру.