УКР РУС

"Всі росіяни мають відчути біль українців": Стаховський прокоментував рішення Вімблдона

21 квітня 2022 , 16:22 / Читать на русском

Український тенісист Сергій Стаховський розповів, що вірив у прозріння росіян в перші дні війни, але згодом він змінив свою думку.

"Насправді, теніс – достатньо окрема інституція, як вид спорту. В нас є декілька, скажімо так, керуючих органів – це ATF, Великі Шоломи (кожен окремо має свою федерацію) і, звісно, ATP та WTA. 

Українська тенісистка чітко пояснила австралійцю, чому варто викинути росіян та білорусів зі змагань

Насправді, коли спочатку мене питали навіть наші керівники в АТР, яке моє ставлення до тенісистів, то я казав, що тут треба брати кожного спортсмена окремо. Але це було в перший тиждень війни, коли я був впевнений і переконаний, що якщо росіяни побачать те, що коїться в нашій країні, те, що робить їхня армія, ті знущання і руйнування, які вони несуть, то в них зміниться картинка і вони щось з цим зроблять. 

Коли цього прозріння не настало, то я зрозумів, що має бути колективна відповідальність зі сторони всіх росіян, а також спортсменів. Хороший, поганий – немає різниці, вони всі мають відчувати біль, який відчувають українці, які сидять в бомбосховищах або гинуть під бомбами. Я розмовляв з директором змагань в Австралії ще десь три тижні тому, два тижні тому розмовляв з директором змагань Вімблдон і вони в мене питали одне й теж саме: "Яке моє ставлення до цієї ситуації?".

І я їм сказав те, що сказав і зараз, якщо на початку я був готовий прийняти якийсь нейтральний статус або прості заклики до "Ні війні!", то зараз я до цього не готовий. А побачивши те, що робить російська армія, ті знущання, кількість загиблих людей – я не готовий до нейтрального статусу. Вони або повністю проти і не підтримують, або вони колабаранти і підтримують режим путіна", – сказав Стаховський Xsport.