УКР РУС

"Було зроблено спеціально": Височанська розповіла про реакцію, коли дізналась, що її охрестили росіянкою на ОІ-2024

19 вересня 2024 , 23:30 / Читать на русском

Капітанка збірної України з художньої гімнастики Марія Височанська прокоментувала ситуацію, коли телекомпанія Eurosport позначила її місце народження, як територію Росії.

– У нас під час змагань забрали телефони, тому я не одразу це побачила. Після змагань зайшла в соціальні мережі й дізналась, що мене охрестили росіянкою. Я була здивована, тому що це такий збіг – я українка, зі Львова, у нас війна проти Росії, мій тато військовий, а вони написали, що Львів – це Росія. 

Капітанка збірної України з художньої гімнастики зізналась, чому Ігри в Парижі стали для неї особливими 

Це було дуже дивно і не схоже на якусь технічну помилку, не думаю, що їм важко було перевірити інформацію. Можливо, це було зроблено спеціально. Я дуже тоді здивувалася, але мені, скажімо так, було трошки не до цього, тому я ніяк це не коментувала.

 Ви перетиналися на Олімпіаді з росіянами або з тими хто змінив російське громадянство на інше?

– У нас в художній гімнастиці багато таких, хто змінив громадянство, і навіть двоє в індивідуальній програмі виступали під іншим прапором. Але в гімнастиці не було представників Росії та Білорусі. Нам пощастило, що ми не перетиналися з росіянами, не було додаткового напруження. У селищі їх також не було, тому прийшло все досить так спокійно, – розповіла Височанська у інтерв'ю NV.

Нагадаємо, що Марія народилась у Львові, а європейська спортивна телекомпанія Eurosport позначила український Львів як частину росії.