УКР РУС

Карпати виграли Суперкубок з гандболу – перший трофей за шість років

24 серпня 2024 , 20:38 / Читать на русском

У матчі за трофей зійшлися дві найсильніші жіночі команди України – львівська Галичанка та Карпати з Ужгорода.

Гандбол. Жінки. Суперкубок України

Галичанка (Львів) – Карпати (Ужгород) – 34:34, по пен. – 4:5

Взагалі цей матч мав сумнівну доцільність, з огляду на те, що у сезоні-2023/24 усі національні трофеї здобула Галичанка.

Баскетбольна Суперліга: відомий формат після зняття двох учасників

Вона стала чемпіоном, оформивши титул за три тури до кінця турніру (Карпати фінішували другими). Вона ж виграла і Кубок України, здолавши у фіналі ті ж Карпати – 34:30.

Але регламент – є регламент, тому львів'янкам  треба було доводити свою перевагу ще в одному турнірі. А тут якраз і не склалося.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі та завершився нічиєю – 14:14. Після перерви львівська команда вирвалася вперед, проте завершальний відрізок успішніше провели Карпати, відігравши відставання у чотири м’ячі.

У серії пенальті ужгородські гандболістки реалізували п’ять спроб із шести. Львів’янки помилилися двічі, вирішальним кидком потрапивши в каркас воріт.

Капітан Карпат Анна Гававка стала найкращою снайперкою та найкращою гравчинею поєдинку. У розігруючої ужгородської команди на рахунку рекордні для Суперкубка України 13 м’ячів. Найкращою гравчинею у складі Галичанки стала Мілана Шукаль, яка закинула 11 м’ячів.

Карпати здобули Суперкубок України з гандболу вперше у своїй історії. Також для закарпатських гандболісток – це перший трофей за останні шість років.